Skip to content
Back to index
V0304-18 8 February 2018 · SG de Impuestos sobre la Renta de las Personas Físicas Criterion in force
IRPF · rendimientos del trabajo

Monthly allowances for board members of an association are classified as employment income

A taxpayer has requested clarification on how monthly allowances received for serving on the Board of Directors of a professional association should be taxed. The Directorate General for Taxes (DGT) has ruled that these payments are considered employment income.

The question raised

Tax classification of such allocation.

The DGT's ruling

The remuneration received for the performance of the duties of the members of the Board of Directors must be understood as income from employment. Pursuant to Article 17.2.e) of Law 35/2006, the remuneration of directors and members of Boards acting in their stead or of other representative bodies is considered as such.

Book your free first meeting